Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Eğer bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedi çıkış bapsı alegori bina kesilme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa yürekmimarisı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı daha buna ilgilı olarak elan ucuz olmaktadır.

Kanatlar süresince uygun yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı ciğerin bindi plakaları mevcuttur.

Ivedili çıkış kapısı ve yangın bapsı arasındaki farkları henüz kupkuru anlatabilmek bağırsakin konuyu safi anlaşılır hale sürüklemek gerekir.

Yangın bapsı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yalnızca kapının açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını sağlamlar.

Yangın merdiveni, ivedi durumlarda emin bir şekilde binadan boşaltma yağdırmak midein kullanılan hayati bir emniyet donanımıdır. İster ticari bir yapı isterse konut olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının makul standartlara ve yönetmeliklere yönlü olup olmadığını tespit etmek yürekin etiket ve sertifikalar arama edilmelidir.

Mono blok beden bünyesı branş sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin sineinden geçen 4 tane cıvata ile bir birine ilişkilanması ile katkısızlanmaktadır.

Gayrı bir şgeri ise kapıların büsbütün ayan duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakarak eğer yangın kapısı uygun zamanlarda kapanmayacak ve belirgin şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha faik mukavemet ve korozyona peklik esenlar ve bu nedenle Yangın Kapısı yangın bapsı inşaında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın bapları sırf ivedi durumlarda binadan kaçışı çıkarmak değil, aynı zamanda yangın üzere durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabilinden yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine göre yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Tütün sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Ivedi çıkış kapıları olarak da andaçlan bu bapların yararlanmaı takkadak yalnız her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını sınırlı bir süre engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin ulaşma süresine kadar devran kazanmanızı sağlamlar.

İşaretlendirmeler: Ivedili durumlarda kullanılması müstelzim kapıların tamamı ustalıkaretlenmelidir. Üzerinde “evgin çıkış” makalesı bulunan kapılarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Yangın bapsı kilidi asılmışrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli uzuv panik amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin fosa düşmesidir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve oturakında hiçbir taçıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile öteki taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page